Home Hoe werkt het Airco check Airco service Onderdelen en inbouw Veelgestelde vragen Contact
       
 


Het systeem

Een aircosysteem heeft dus meerdere voordelen ten opzichte van de gewone kachel. Het vraagt echter wel om onderhoud. Het systeem is een gesloten geheel met een koudemiddel dat om en om vloeibaar en gasvormig wordt.

In de compressor wordt het gasvormige koudemiddel onder hoge druk door de condensor samengeperst. Daarbij wordt aan het sterk verhitte koudemiddel warmte onttrokken waardoor het condenseert (van gasvormig naar vloeibaar). De droger, het volgende station, scheidt verontreinigingen waaronder bacteriën, schimmels en andere micro-organismes maar ook vocht van het nu vloeibare koudemiddel.

Hierdoor wordt de effectiviteit van het systeem gewaarborgd en verontreiniging en beschadiging van de componenten voorkomen. Vanaf de droger gaat het verder naar het expansieventiel. Dit systeem is te vergelijken met verkeersdosering. Voor het ventiel wordt een gelijkmatige druk opgebouwd, waarna deze druk na het ventiel, door volumevergroting, kan ontspannen.

Omdat het expansieventiel direct voor de verdamper is geplaatst, vindt de ontspanning van het koudemiddel in de verdamper plaats. Doordat het vloeibare koudemiddel de warmte in het interieur opneemt, wordt het gasvormig. Dit ervaart u als koude lucht. De verdamper werkt tegenovergesteld aan de condensor.

Met behulp van het ventilatiesysteem voorziet de verdamper het interieur van koude lucht. Aan de lagedrukzijde gaat de reis van het nu weer gasvormige koudemiddel terug naar de compressor, waarbij de kringloop weer van voren af aan begint.

 
   
 

Aircotechniek Heerenveen

Het Meer 159
8448 GD  Heerenveen
Tel.: (0513) 64 58 78
info@aircotechniekheerenveen.nl